/ Allmänt / Vardagsprat /

Varför en blogg?

Ibland får jag frågan varför jag bloggar. Svaret på den frågan kan se olika ut. Ofta handlar svaren om mitt behov av att reflektera och skriva om det jag möter, inom mig och omkring mig. Det handlar om mitt intresse för att fotografera, som också får utlopp här på bloggen. Var skulle jag annars få användning för alla bilder jag tar? 
 
Men svaret handlar också om kommunikation och relationer. På många sätt är naturligtvis bloggandet en envägskommunikation, men inte enbart. Det är en hel del som hör av sig på olika sätt kring det jag och dottern skriver och det är alltid lika roligt, ibland rent av spännande. Inte minst när det kommer kommentarer och mail från läsare jag inte alls känner. Vid några tillfällen har det hänt att personer, vars utställningar jag besökt och berättat om, eller människor vars texter jag citerat, hör av sig. För bara några dagar sedan hände det igen och det ledde till en mailväxling som gav mervärde för oss båda. 
 
Jag tror att många av oss, som på olika sätt skriver och skapar saker för att andra ska få ta del av dem, bär på samma erfarenhet. Erfarenheten av att lägga ner en del av sig själv i det skapande och sedan ge bort det. För sedan lever det skapade sitt eget liv. Texten jag skriver och som du läser, landar på helt olika sätt beroende på vad du varit med om tidigare. Samma sak gäller all konst, allt skapande. Kanske fångas något av det upp för att inspirera någon annan att skapa vidare. Det är så många av mina egna tankar föds. I mötet med andras skapande. 
 
Därför blir det förstås oerhört värdefullt att få respons. Det vore jättespännande att få veta mer om dig som läser den här bloggen. Vem är du, var bor du, var landar texterna och bilderna hos dig? Det är roligt om du vill lämna en kommentar nu och då. Tryck gärna på gilla-knappen om du gillar ett särskilt inlägg. Då ser jag också vilken typ av inlägg som uppskattas mest. Självklart går det även fortsatt bra att kommentera också på Facebook, för dig som hittar hit via den kanalen. 
 
Så passar jag på att önska oss alla en Glad Pingst!
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / Skapande / Tankar om att blogga / om att skriva