/ Allmänt / Vardagsprat /

Ett fyllt kuvert

När vi syskon under året hjälpt mamma att röja i hennes hus har både det ena och det andra dykt upp. Ett och annat har också en mer direkt koppling till oss, som det här kuvertet. Jag känner så väl igen min farmors handstil. 
 
Kuvertet innehåller en mängd smålappar, skrivna av mig och mina syskon. Ja, de allra flesta är skrivna av min syster. Ibland har vi undertecknat dem tillsammans. Inte alltid, men många gånger när vi var hos farmor, så skrev vi små lappar med meddelanden till henne. Så gömde vi dem lite här och var, där hon förhoppningsvis skulle hitta dem. Under huvudkudden, under duken i brödkorgen, i hennes förklädesficka... 
 
Tanken var att hon skulle få små hälsningar av oss, också när vi inte var där. Vi visste att hon tyckte om leken, lika mycket som vi. Vad jag inte visste var att hon sparat så många av lapparna och att de fortfarande fanns kvar i en låda. På ett märkligt sätt blir det nu som en hälsning från henne, så många år efter hennes död. Du finns fortfarande i våra hjärtan farmor. Tack för allt fint du har gett oss!
 
/Elisabet ;)
Blogg / Mor och dotter blogg / brev / farmor / minnen