/ Allmänt / Resor /

Landat i Iquitos

Igår landade vi i Iquitos, efter att ha varit på resa i över ett dygn. Det blir en nästan overklig känsla att vara på plats. Kroppen och hjärnan är inte riktigt med. På flygplatsen blev vi mötta av dottern och en bil från hotellet där vi nu bor. En fin plats mitt i en stad fylld av liv och rörelse. Det är regnperiod och de gator som inte är asfalterade ser ut därefter. 
 
Staden Iquitos är huvudstad i regionen Loreto och har ca 600 000 invånare. Området ligger i regnskogsbältet, invid en biflod till Amazonas. Staden ligger på en ö och kan inte nås annat än via flyg eller båt. Runt omkring är det regnskog. Nu under regnperioden stiger floden och delar som annars är torrlagda ligger under vatten.
 
Dotterns värdfamilj är öppna famnen även för oss. Igår blev vi bjudna på mat och idag planeras en utflykt. De är två volontärer som bor i samma familj och båda har besök just nu. Det blir en spännande blandning av språk och jag önskar att jag tagit tag i tanken att lära mig spanska. Nu gissar jag mig till en hel del av det som sägs, men för att prata behövs lite mer kunskap. Kanske nyttigt att vara lite handikappad ibland...
 
/Elisabet :)
Blogg / Iquitos / Mor och dotter blogg / Peru / familjeresa / språk