/ Allmänt / Vardagsprat /

När en tanke blir konkret

Det är fredag morgon, snart förmiddag och jag har krupit ner i sängen igen med en tekopp. Lägenheten är tyst, eftersom de andra har gett sig av till sitt. Själv tillåter jag mig en slapp förmiddag, innan det är dags att gå till jobbet. Min hjärna behöver få vila. Jag behöver få samla tankarna, genom att först låta dem komma och gå som de vill. 
 
Igår kväll blev en sådan tanke, som jag tänkt tillsammans med andra, konkret. Ett projekt har sjösatts, som förhoppningsvis ska växa vidare och utvecklas. Alla processer har sin gång, från ett första frö av tanke till konkretisering. Av somliga tankar blir det inte mer än just en tanke. Av annat blir det betydligt mer. Också de där tankarna som inte tycks leda någon vart, kan vara viktiga. Kanske för att de leder till något annat. Kanske för att de behöver tänkas för att sedan kunna läggas åt sidan. 
 
Jag återkommer gång på gång till uttrycket "Allt har sin tid. Det finns en tid för allt under himlen...", från Predikarens tredje kapitel i Bibelns Gamla Testamente. Helt enkelt för att det är så viktigt att påminna sig om det. "en tid för födelse, en tid för död, en tid för att plantera, en tid för att rycka upp, en tid att gråta, en tid att le, en tid att sörja, en tid att dansa..."
 
Själv behöver jag nu och då påminna mig om att vara vaksam över  de olika faserna och tillåta dem att finnas. Inte minst påminna mig om att när något nytt startas, så kan det vara dags att avsluta eller lämna över något till någon annan. När en tanke föds, behöver den få tid att mogna, men heller inte bli övermogen. Efter en intensiv period behövs vila...
 
Hela hösten har äpplena gett oss oändligt mycket frukt. Snart ska träden gå in i sin vilofas och hämta kraft, för att till våren ge nya blommor. Var sak har sin tid.
 
Önskar oss alla en fin fredag och helg,
/Elisabet :)
Allt har sin tid / Blogg / Mor och dotter blogg / Predikaren / kreativitet / tankar om livet / vila