/ Allmänt / Vardagsprat /

En ny start

I fönstren härhemma lyser nu adventsljusstakarna och en stjärna. Inom mig hör jag ännu de välbekanta sångerna från kyrkan. Körens klang och församlingens gensvar. Jag bär med mig minnet av alla möten med människor, leenden och hälsningar.
 
I den kristna traditionen är det här den första dagen på det nya kyrkoåret. En dag som alltid bär temat "Ett nådens år". Det känns hoppfullt, att få starta något nytt med fokus på nåd. Nåd innehåller så mycket, ändå tycker jag att det är svårt att beskriva vad ordet nåd betyder ibland. I en domstol kan en människa bli benådad, vilket betyder att det som är kvar av straffet efterskänks. Men nåd står för så mycket mer.
 
För mig är nåd kopplat till kärlek och att få bli sedd, älskad och accepterad som den jag är. Att bli sedd med både de styrkor och svagheter jag har. Sedd av människor omkring mig, men också sedd av den som jag tror har skapat oss, av Gud. Nåd handlar om att i en relation till en annan människa få bli förlåten när jag har gjort något fel. Att få möjlighet att tala om det som skaver och det som jag gärna skulle ha ogjort, men som inte går att sudda bort. När ett sådant möte kan ske, finns en ärlig möjlighet att starta om på nytt. Sådana nystarter kan vi behöva få göra många gånger i livet. Kanske rent av en gång om året.
 
/Elisabet :)
Advent / Blogg / Första Advent / Mor och dotter blogg / Nytt år / ljus / ny start / nåd / relationer