/ Allmänt / Sydamerika 2018/19 /

Machu Picchu

(null)

Det finns två sätt att ta sig till Machu Picchu. Du kan ta lyxvägen, tåg, eller budgetvägen, buss. Vi tog självklart buss!


(null)

Vi var ett gäng på fyra, en tjej jag lärt känna i Arequipa och två bröder som hon träffat innan. Vi fyra funkade hur smidigt som helst då vi alla reser på smal budget och gillar att vandra i natur.  


Att hitta buss är enkelt. En tar sig till huvudgatan nära Plaza de Armas, Avenida del Sol, och frågar så många resebyråer en orkar. Sedan är det bara att pruta ner ens favoritdeal. Vi fick ett pris på 60 Soles, buss dit och hem samt en lunch på ditvägen. Sedan måste en däremot betala biljett till området vilket för utländska turister kostar 150 Soles. 


(null)


(null)

Bussen tar en till Hidroélectrica, därefter promenerar en 12 km längs en tågräls till Aguas Calientes. 

(null)

Vi kom fram till Aguas Calientes kring 17-tiden och letade efter billigaste vandrarhem. Vi hittade ett ställe för 20 Soles var i ett 4-rum. Ett okej ställe för en natt, men helt klart inte bästa. Middag blev medhavd matlåda, då vi hört att maten på plats var dyr. Helt rätt beslut från vår sida då priserna var dubbla mot vanliga. 

(null)

Det ser inte ut som lyxigaste maten, men lovar vi var riktigt bra kockar ;)


Vår biljett till Machu Picchu var tidigaste kl.6:00. Då det är regnperiod valde vi att ta bussen upp och ner vilket kostade 80 Soles. Det var helt rätt besslut då det hängde regndroppar i luften...


(null)

När vi kom fram var det alldeles molnigt och regnigt. Det gick inte alls att se den klassiska vyn. Men oj vilken upplevelse! Regnet gjorde platsen helt magisk och vi vandrade kring ruinerna helt ensamma...

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Vi gjorde däremot misstaget att gå ner innan vi kunde se hela platsen från utkiksplatsen. När du väl gått ner går det bara en väg, ut. Vakterna är som hökar och det gick inte att backa. Men, som ledsna och dumma ungdomar lyckades vi smöra in oss igen ;) Och oj så värt!

(null)

Bussen tillbaka gick samma dag. Efter bussresan ner gick vi direkt till Hidroélectrica och blev tacksamt nog torra på vägen. 


//Issa <3


Aguas Calientes / Backpacker / Blogg / Cusco / Machu Picchu / Peru / Resa / Resa själv / bloggare / mor och dotter / mor och dotter blogg / morochdotters