/ Allmänt / Resor /

En eftermiddag i Göteborg

Vilken fantastisk eftermiddag vi fått i Göteborg idag! Riktigt varmt, lagom mycket sol, några få regnstänk och vackra omgivningar. Vi startade med Trädgårdsföreningen. Rosorna blommar för fullt just nu och tävlar i doft med jasminen. 
 
 
En garnaffär hittade vi och nej - jag har inte köpt något garn, inte mamma heller. Det är köpstopp som gäller just nu på den fronten. Men titta är ju alltid trevligt och att låta sig inspireras av det som finns, som den vackra bänken utanför affären.
 
En hel äng av virkade blommor. 
 
Den kulturella delen av dagen avslutades på Röhsska muséet, där jag faktiskt aldrig varit förut. Just nu pågår en intressant utställning kring plasten i våra hav. Bilder därifrån kommer när jag är hemma igen och kan bearbeta dem lite. Men kan redan nu säga att det är fascinerande vad forskarna gör just nu - både i arbetet att hitta nya material som kan ersätta plasten och i arbetet att återanvända den plast som redan finns.
 
Nöjda och trötta i fötterna landade vi på vårt hotell och som varje gång jag kommer till den här staden, så undrar jag varför jag inte besöker den lite oftare... 😉
 
/Elisabet :)
Blogg / Göteborg / Mor och dotter blogg / Röhsska muséet / Streetart / Sverigesemester / Trädgårdsföreningen / gatukonst / yarn bombing