/ Allmänt / Vardagsprat /

Vet hut människa!

Vilken fantastisk septemberdag vi fått idag. Här i Stocholmstrakten har solen lyst över oss och många har passat på att vara ute. Tre i familjen valde en tur ut mot Ekerö och Svartsjö.
 
Den här gången blev det en skogspromenad. Så skönt med mjuk mossa under fötterna och att få promenera över både stock och sten. Trots att det är lite sent för svamp, hittade vi några som gömde sig i mossan.
 
Annat var svårare för naturen att gömma undan. Jag blir lika upprörd varje gång jag möter spontana soptippar ute i naturen. Så fruktansvärt onödigt, på alla sätt. Hur tänker människor?!
 
Just idag pågår en kampanj av "Håll Sverige rent", där vi alla uppmuntras att dra på oss handskar och plocka skräp - så egentligen var det väl vad vi borde ha gjort - tagit med oss skräpet därifrån. Jag måste erkänna att det gjorde vi faktiskt inte. 
 
Istället gjorde vi, som mänskligheten gjort så många gånger förr, vi vände blicken åt ett annat håll. För det som inte finns i vårt blickfält finns väl inte?
 
Vi spanade efter svampar, lingon och njöt av både sol och skogsdoft. Samtidigt gnager det någonstans inom mig.  
 
Spindelväven glittrade som silver i motljuset.
 
Mina tankar gick till den kraftiga kedjan som hängde i en grindstolpe vi gick förbi lite tidigare. Den påminde om orden som säger att varje länk i en kedja är viktig. Ingen kedja är starkare än sin svagaste länk.
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / naturbilder / nedskräpning / skogspromenad / soptipp