/ Allmänt / Vandra i Stockholm /

På tur till Klubbensborg

Vilken sommardag vi haft här i Stockholm idag. Helt underbart! Efter att ha klarat av dagens arbetsuppgift för min del, fixade jag lunchmatsäck och sedan travade jag och mannen iväg till Klubbensborg för att bada. Det tar en dryg timme att gå dit från stan. En fin vandring via Liljeholmen och Vinterviken.
 
På bilden syns Tornvillan längst upp, till höger ligger Sjövillan och till vänster i bild anas badplatsen. På platsen finns en camping och ett vandrarhem. Här finns fina lokaler för den som vill hyra för en jobbkonferens eller fest. Både jag och mannen har varit här med våra arbetsplatser på anting dagkonferens eller med övernattning. Här skrev jag om en sådan vistelse. Kan varmt rekommenderas. ;)
 
Efter att ha lunchat, badat och njutit av sommaren fikade vi på caféet i Uddvillan, med en fantastiskt fin utsikt över Mälaren. På söndagar brukar de ha musikprogram ute på gården.
 
När vi satt uppe på terassen kom en motorbåt med fem jollar på släp. Det såg ganska lustigt ut. Mitt emot skymtar Nockeby.
 
Klubbensborg ligger på en halvö i Mälaren och är bebyggt med hus från 1700- och 1800-talet. Idag är området kulturskyddat på grund av den unika historia som finns bakom varje hus. Det här huset kallas för "Lilla krogen". Är du nyfiken på områdets historia kan du läsa mer här.
 
Sedan var det dags att vandra mot stan igen, utmed Mälarens vatten. Stockholm är verkligen en fantastiskt vacker stad!
 
På vägen mötte vi ett antal badare. 
 
Här ser det ut som rena fågelklippan... Soldyrkande människor...
 
En färgexplosion.
 
Badbryggan i närheten av Vinterviken.
 
Jag hoppas att augusti kommer att bjuda på en fin sensommartid. Det känns som att vi behöver lagra mycket energi inför hösten. Det har ju börjat bra i alla fall. När vi kom hem var det lagom till soltimmen på vår balkong. Det var fint att sätta sig ner med en bok och landa, innan det var dags att fixa med kvällsmaten.
 
/Elisabet :)
Blogg / Klubbensborg / Mor och dotter blogg / Mälaren / Vandra i Stockholm