/ Allmänt /

Regn, myrbett och blåbärsris

Regndag idag. I det finns en vila. Det kändes självklart att krypa ner i sängen en stund till, efter frukost, för att läsa en bra bok. Regndropparnas smatter mot taket är rogivande. Efter lunchen upphörde regnet och solen tittade fram. Jag drog på vandrarkängorna och klev ut i skogen intill och blev borta ett par timmar. Så pass att mannen undrade hur långt jag egentligen gått, när jag kom tillbaka.

Inte långt alls. Jag strövade omkring i blåbärsriset. Det fanns hur mycket som helst. Sämre var det med bären. En del hade ännu inte mognat, men de allra flesta buskarna var helt tomma på bär. Lite tråkigt förstås, men det räckte gott att få kliva omkring där en stund. Sätta sig ner i en solglänta och bara ta in omgivningen.
 
Fotade lite förstås. Och bråkade med myrorna. Jag insåg inte förrän efter ett tag, när jag sökte i kameralinsen efter en bra vinkel för ljuset, att det kliade på ankeln. Och inte bara kliade. Fasligt vad de där myrorna kunde bitas hårt! 

Tillbaka i huset igen hade jag i alla fall tillräckligt för en tallrik. Planen för kvällen var att gå en sväng och spana efter fler smultron. Men nu regnar det igen, så det känns lämpligare med soffläge. Semestern i skogen är snart slut. I morgon återvänder vi till stan igen. Och mängden människor omkring oss lär öka markant. Jag kommer nog sakna tystnaden. Samtidigt vet jag att jag är väldigt mycket av en stadsmänniska, också. Skogen, vattnet och staden i en lagom mix - det är jag det.
 
/Elisabet :)