/ Allmänt / Vardagsprat /

Konfettiregn

Idag har Stockholm varit inbäddat i regn. Välbehövligt för den torra jorden och också för oss människor. Det gör det lättare att andas, på flera sätt. Även om många har varit ute också idag, så är det inte lika fullt på gräsmattor och uteserveringar. Den dammiga luften har tvättats ren och kylan har fått oss att stanna upp en stund, för en paus.
 
Våren övergår till sommar. Snart är trädens blomning över. Hästkastanjens blommor faller som konfetti och strösslar marken med vitt och rosa.
 
Jag stannar till och tar in det jag ser. Färgerna formerna och det speciella ljus som blir en regnig dag. Ett mjukt ljus som är snällt mot ögat. Jag tar in doften av regn och drar djupa andetag. Släpper ut oro, andas in liv och hopp.
 
Jag går i min gröna regnjacka under mitt regnbågsfärgade paraply. Nickar åt dem jag möter. Småler åt tonårstjejerna som badar från en brygga. Förvånas inte över att de behöver skrika då kroppen möter vattenytan. Imponeras av att de klättrar upp och hoppar igen, gång på gång. Känner med dem hur känslan av sommar fyller hela kroppen, trots att det är ganska kallt idag. Snart är det sommarlov. Min egen semester väntar runt hörnet.
 
/Elisabet :)

Blogg / Hästkastanj / Mor och dotter blogg / konfettiregn / regn / regnbågsfärger / sommar