/ Allmänt / Vardagsprat /

Behov av det välbekanta

Hemma växer högarna att flyttkartonger allt högre. Allt fler bokhyllor och skåp gapar tomma. Mitt i allt detta känns det extra viktigt att freda några zoner, som får kännas "i stort sett normala". Med tavlor på väggarna och sköna kuddar och mysiga plädar i soffan. 
 
Det jag känner i det lilla, tror jag gäller också i det stora. När vi inte längre känner riktigt igen oss, så skapar det en känsla av olust. När mycket i vardagen inte längre är självklart, så är det viktigt att hitta några punkter av igenkänning. Platser där vi kan känna oss trygga och där vi kan vila och vara i det som är. Också nu, när många saker ställs på ända i hela vårt samhälle och hela vår värld, behöver vi hitta rutiner i det som är vår vardag idag. När vi omges av osäkerhet och snabba förändringar, blir det välbekanta extra betydelsefullt. Som att äta den frukost jag brukar äta. Eller få promenera min välbekanta runda med en vän. Leta vårtecken i naturen och helt enkelt i så stor utsträckning som möjligt, göra sådant jag tycker om.
 
I morgon väntar en ny vecka, med nya nyhetsrapporteringar och nya saker att förhålla sig till. Vad känner du är viktigt just nu för att du ska må bra? Och finns det något som du kan göra för någon annan, så att den personen ska få en bra vecka?
 
/Elisabet :)
Blogg / Mor och dotter blogg / Vardagsliv / coronavirus / förändringar / rutiner