/ Allmänt / Vardagsprat /

Varför göra skillnad på människor?

Jag har uppriktigt svårt att förstå dem som gör skillnad på människor. Hur skulle vår uppväxt, vår hudfärg, eller vem vi älskar kunna göra oss mindre värda? Hur kan någon människa tro sig vara för mer än någon annan?
 
Att vi kan ha svårt att komma överens med en del människor är en sak. Vi kan ha olika åsikter och behöver inte hålla med varandra om allt. Vi behöver inte tro på samma sätt eller prata samma språk. Men det mest grundläggande av allt, delar vi, oavsett om vi vill det eller inte. Alla har vi behov av att bli älskade och att få älska. Vi har samma behov av trygghet och en plats där vi känner oss hemma. Vi mår alla bra av att känna samhörighet och tillhörighet.
 
Vårt stora problem är många gånger rädslan för det vi inte känner till. Rädslan för att inte få våra egna behov tillfredsställda. Och så skapas ett vi och ett dom. Gränser skapas och murar byggs, både bokstavligen och bildligt. Genom bygget av murarna låser vi också in oss själva, samtidigt som vi håller andra utanför. Tänk om vi kunde göra tvärtom. Riva murar och bygga broar. Det skulle vi alla må så mycket bättre av.
 
/Elisabet :)
Alla människors lika värde / Blogg / Mor och dotter blogg / bygga broar / relationer