/ Allmänt / I köket /

Gazpacho

Gazpacho, en enkel, kall och perfekt sommarlunch! Här kommer receptet:
 
1/4 Gul lök
1 Vitlöksklyfte
3/4 Gurka
1 Röd paprika
800g Tomat (burk eller färska)
1dl Olivolja
3msk Vinäger
Salt och svartpeppar
 
Skala och grovhacka löken samt vitlöken och fräs i stekpanna på låg värme i ett par minuter. (Förstekningen kan skippas, men då får löken en mer genomträngande smak. Om du, som i vår familj, inte använder jättemycket lök i matlagning rekommenderar jag att försteka). 
 
Skär gurkan och paprikan i mindre bitar.
 
Mixa lök, gurka och paprika med tomater, olivolja och vinäger till en slät soppa. Sila den genom en finmaskig sil (inte absolut nödvändigt, mest för strukturen). Smaka av soppan med salt och svartpeppar.
 
Servera i glas eller skål och garnera med det du har, exempelvis basilika eller lite paprikabitar.  
 
Sen är det bara att njuta av den svala smaken!
 
Gazpachon kan serveras som förrätt eller tillsammans med något. Vi åt den som lunch till quesadillas, vilket passade alldeles perfekt nu när en inte alltid är jättehungrig i värmen. Den här fyllningen innehöll fetaost, majs och riven morot. 
 
//Issa <3
Blogg / Boggare / Gazpacho / Gazpacho recept / Mor och dotter blogg / Morochdotters / Quesadillas recept / Recept