/ Allmänt / Sydamerika 2018/19 /

Rainbow Mountains, Vinicunca

(null)

Likt Machu Picchu är det lätt att hitta agenturer som tar en till Rainbow Mountains. I slutändan är det bara att ta den som ger en bästa priset med så mycket som möjligt i paketet. 

 

Vi fick ett pris på 60 Soles för transport, guide, syrgas, frukost, lunch och inträde (10 Soles). Minivanen hämtade oss vid vårt hostel 4.45 och vi kom fram till startpunkten vid 10. 

 

(null)

 

(null)

 

(null)

 

(null)

Vandringen till bergen tog ca 2 timmar, vi började på en höjd på 4000 m.ö.h. Självaste bergen ligger 5200 m.ö.h. 

 

(null)

 

(null)

Vägen dit kan en ta sig till fots eller med häst. Vi valde självklart att gå, häst kostar 80 Soles. 

 

(null)

 

(null)

Vägen dit var helt ärligt nästan hela grejen. Det var huur fint som helst! Det är så otroligt lugnande att vandra i berg, trots att det krävdes några pauser för att andas.  

 

(null)

 

(null)

 

(null)

 

(null)

 

(null)

Väl uppe på Rainbow Mountains hade vi tur. Det klarnade upp en liten stund för att se färgformationen, innan molnen kom och täckte allt. Då det är fattigt med syre är rekommendationen att en inte stannar längre än 40 minuter där uppe. Men på grund av kyla och moln stannade vi bara en knapp halvtimme.

 

(null)

Jag tycker ändå i slutändan att det var värt besöket! Som sagt så var vandringen dit helt fantastisk! Dock tror jag att det kan kännas mer värt om en inte besöker bergen kring regnperioden...  

 

//Issa <3

Backpacker / Cusco / Peru / Peru Cusco / Rainbow Mountains / Resa / Sydamerika / blogg / bloggare / mor och dotter blogg / morochdotters